Франція поки не підтверджує «нормандську зустріч»

Франція поки не підтверджує «нормандську зустріч»

Зустріч відбудеться лише за умови досягнення реального прогресу з ключових питань в найближчі дні

Саміт лідерів країн «нормандської четвірки» у Берліні, запланований на 19 жовтня з метою обговорення конфлікту в Україні, відбудеться лише за умови досягнення реального прогресу з ключових питань в найближчі дні. Про це у вівторок повідомляє Reutersз посиланням на французькі дипломатичні джерела.

«Повинен бути реальний прогрес між тим, що є наразі, і тим, що буде потім, і лідери повинні дійти згоди, тому ми не можемо підтвердити, що зустріч відбудеться», - повідомило джерело, відповідаючи на питання про те, чи буде зустріч в Берліні наступного тижня, пише Укрінформ.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що зустріч у нормандському форматі може відбутися під час візиту президента РФ Володимира Путіна до Франції 19 жовтня.

За інформацією співрозмовників ЗМІ, зустріч лідерів нормандської четвірки 19 жовтня стала можливою через наполегливе прохання канцлера Німеччини Ангели Меркель. Повідомлялося, що президенти Франції Франсуа Олланд, України Петро Порошенко і Росії Володимир Путін вже дали згоду.

Пізніше джерело в дипломатичних колах повідомило, що українська сторона не давала згоду на проведення зустрічі лідерів «Нормандської четвірки».

Сьогодні стало відомо, що президент РФ Володимир Путін скасував візит до Франції через «конфлікт у Сирії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: