Галасюк пропонує два варіанти залучення коштів для «Укрзалізниці» без підвищення тарифів

Галасюк пропонує два варіанти залучення коштів для «Укрзалізниці» без підвищення тарифів
Нардеп Віктор Галасюк

Один із варіантів - продати міноритарний пакет акцій «Укрзалізниці» стратегічному інвестору

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк пропонує провести корпоратизацію ПАТ «Укрзалізниця» і продати його міноритарний пакет акцій (до 10%) стратегічному інвесторові. Про це він сказав у п'ятницю в ході громадських слухань проекту наказу Мінінфраструктури про підвищення тарифів на 22,5% з 1 жовтня, повідомляє uaprom.info.

«Це дозволить УЗ залучити кошти в розмірі $1 млрд і направити їх на інвестиції без підняття залізничних тарифів», - сказав Галасюк.

За його словами, таке рішення дозволило б накласти мораторій на індексацію ставок на вантажоперевезення.

Другим варіантом залучення коштів для УЗ на інвестиції без підвищення тарифів могло б стати «залучення позикових коштів шляхом випуску облігацій під державні гарантії», впевнений Галасюк.

«Щорічно в бюджеті закладається на ці цілі 20-30 млрд грн, з яких вибирається в кращому випадку 30%», - зазначив нардеп, додавши, що капітальні інвестиції бізнес завжди фінансує за рахунок довгих грошей.

Третім варіантом, на думку Галасюка, має стати підвищення внутрішньої ефективності всередині «Укрзалізниці» і боротьба з корупцією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: