«Газпром» піде на будь-що, аби Україна програла в Стокгольмському арбітражі - топ-менеджер «Нафтогазу»

«Газпром» піде на будь-що, аби Україна програла в Стокгольмському арбітражі - топ-менеджер «Нафтогазу»
Юрій Вітренко

Росія буде зривати процесу в Стокгольмі, - Вітренко

Представники «Газпрому» будуть використовувати будь-які хитрощі, аби не дати Україні виграти Стокгольмський арбітраж. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

«Слухання в Стокгольмському арбітражі закінчилися. Два тижня трибунал заслуховував юридичних радників, свідків та експертів. Наша сторона, як і минулого разу (щодо контракту на закупівлю газу), була переконливою. Молодці, одним словом», - зазначив він.

За словами Вітренко, зараз протилежна сторона буде зривати процесу в Стокгольмі. «У різний спосіб. Головною мішенню буде, зрозуміло, Нафтогаз. Але будуть спроби і переглянути вартість транзиту через рішення Регулятора (НКРЕКП)», - вважає топ-менеджер.

Вітренко також прогнозує, що будуть навіть спроби через Європейський Союз домогтися виключення для «Газпрому» щодо застосування європейських норм для транзиту через Україну - до закінчення чинного контакту. «отім це взгалі буде неактуально, бо побудують обхідні газопроводи. Це не виключний перелік загроз. Але ми маємо вистояти. Бо це не тільки мільярди долларів...», - написав Юрій Вітренко.

Як відомо, якщо українська сторона виграє Стокгольмський арбітраж, «Газпрому» доведеться виплатити десятки мільярдів доларів компенсації, серйозно знизити ціну на паливо і щороку платити на $ 4 млрд більше за транзит.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: