Гендиректор НТКУ розповів, чому подав у відставку

Гендиректор НТКУ розповів, чому подав у відставку

Зураб Аласанія не збирається змінювати своє рішення, але продовжить слідкувати за роботою та розвитком «Суспільного».

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія йде з посади аби звернути увагу спільноти на неможливість створення в Україні повноцінного суспільного мовника за існуючих умов, зокрема, до проблем із бюджетом компанії.

Про це він розказав в ефірі Громадського, коментуючи своє рішення про звільнення.

«Думаю, суспільству не вдалось довести цю ідею до того рівня, щоб вона була на доброму рівні, щоб суспільство переймалось цим. Це моя провина, яку я приймаю на себе. Якщо цей вихід приверне увагу до важливості цієї теми – то це і є моя мета», – сказав він.

За його словами, однією з проблем є те, що в бюджет «Суспільного» вписали проведення Євробачення-2017, яке відбудеться у Києві.

«Це є проблемою. Це означає, що від бюджету «Суспільного» на наступний рік віднімають третину», – пояснив Аласанія.

Аласанія вважає, що наразі проблема полягає в системі.

«Погано, коли все залежить від однієї особи, так не має бути. І зараз якось має повестись і суспільство, і колеги-журналісти, і політики, щоб зробити незворотними зміни із реформи суспільного», – додав він.

Він також додав, що не збирається змінювати своє рішення, але продовжить слідкувати за роботою та розвитком «Суспільного».

Нагадаємо, генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ.

Голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Олег Наливайко зазначив, що заява Аласанії стала для нього несподіванкою.

Нагадаємо також, що в квітні пленум НСЖУ проголосував за звільнення Аласанії з поста гендиректора Першого каналу. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, за що хочуть звільнити Аласанію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: