Генпрокуратура: Манафорт фігурує у двох розслідуваннях в Україні

Генпрокуратура: Манафорт фігурує у двох розслідуваннях в Україні
Пол Манафорт
Фото: CNN

Манафорт проходить у справах розтрати коштів Міністерства юстиції та в частині матеріалів по «чорній бухгалтерії»

Розслідування США щодо відмивання коштів Полом Манафортом, зароблених в Україні за часів Януковича, вписується у рамки розслідувань Генпрокуратури.

Про це «Громадському радіо» заявив керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

«Воно вкладається у рамки тих розслідувань, які ми здійснюємо. Перше стосується розтрати коштів Міністерства юстиції, які виділялись на американську юридичну фірму для підготовки звіту по справі «Тимошенко проти України» щодо її незаконного арешту. Друге – в частині матеріалів по «чорній бухгалтерії». Ці справи ми далі розслідуємо», - зазначив Горбатюк.

За його словами, Генпрокуратура України близько двох років тому направляла запит до Міністерства юстиції США, щоб там допитали Манофорта щодо коштів та їх використання, але українське відомство поки не отримало відповіді.

Як повідомляв «Главком», суд Вашингтона у понеділок, 30 жовтня, відправив під домашній арешт колишнього керівника президентської кампанії Дональда Трампа, політтехнолога Пола Манафорта і Річард Гейтса.

Нагадаємо, Манафорт може опинитися у в'язниці на 80 років, а Гейтс - на 70 років. Також їм загрожують штрафи у мільйони доларів, якщо їх визнають винними за висунутими звинуваченнями.

Як повідомлялося, влада США 30 жовтня висунула обвинувачення екс-голові виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його колишньому діловому партнерові Ріку Гейтсу за 12 пунктами, зокрема, у змові проти США, відмиванні грошей, несплаті податків за роботу з лобіювання.

Президент США Дональд Трамп заявляє, що обвинувачення, висунуті на адресу Манафорта, стосуються давніх подій, що не мають відношення до кампанії 2016 року.

Обвинувачення були висунуті командою спецпрокурора Мюллера, який веде розслідування про можливе втручання Росії у вибори США в 2016 році. Манафорт і Гейтс стали першими обвинуваченими у рамках розслідування Мюллера.

У серпні цього року в рамках цього розслідування в заміському будинку Манафорта провели обшук – співробітники ФБР конфіскували документи.

Манафорт очолював передвиборний штаб Дональда Трампа з червня по серпень 2016 року. Він залишив посаду після публікацій про співпрацю з Януковичем і його Партією регіонів, хоча це не називалося офіційною причиною звільнення.

У березні агентство Associated Press повідомило, що Манафорт отримав не менше ніж 50 мільйонів доларів від російського мільярдера Олега Дерипаски за просування інтересів президента Росії Володимира Путіна.

Дерипаска назвав цю інформацію неправдивою і подав на агенцію до суду. 17 жовтня суд у США відхилив цей позов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: