Генпрокуратура підозрює заступника голови Харківської облради Скоробагача у несплаті податків

Генпрокуратура підозрює заступника голови Харківської облради Скоробагача у несплаті податків
Володимир Скоробагач

У 2015 році посадовець задекларував $1,4 млн, 450 тис. євро і 15 млн. грн

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України 25 липня відкрив кримінальне провадження проти заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагача за ч. 3 ст.212 КК України («Ухилення від сплати податків, зборів»).

Про це стало відомо «Главкому» з ухвали Печерського райсуду Києва від 3 серпня.

Згідно з електронною декларацією за 2015 рік, посадовець має $1,4 млн, 450 тис. євро і 15 млн. грн. Крім цього, Скоробагач зазначив вісім наручних годинників, а спільно дружиною Вікторією володіють комплектом меблів для дому іноземного виробництва, комплектом офісних меблів та трьома телевізорами Bang & Olufsen.

Також члени сім'ї декларанта мають у власності 32 об'єкти цінного рухомого майна.

«Попереднім аналізом таких відомостей зроблено висновки про наявність ймовірного ухилення від сплати податків та зборів», - припустили у ГПУ.

У підсумку суд задоволинив клопотання прокурора і призначив позапланову документальну перевірку Скоробагача на предмет дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за 1998-2016 роки. Перевіркою займатимуться співробітники Державної фіскальної служби України.

Як відомо, на місцевих виборах 2015 року Володимир Скоробагач обрався до Харківської обласної ради від партії «Відродження», членом якої він є. До цього він обіймав керівні посади у харківському ТОВ «Інтеропт-преміум».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: