Генпрокуратура почала розслідування за фактом незаконних дій НАБУ щодо Розенблата та Полякова

Генпрокуратура почала розслідування за фактом незаконних дій НАБУ щодо Розенблата та Полякова
Юрій Луценко

Відкриті кримінальні провадження за відповідними заявами двох нардепів

ГПУ відкрила кримінальні провадження за фактом незаконних дій співробітників НАБУ щодо нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова, повідомив на засіданні регламентного комітету парламенту генпрокурор Юрій Луценко.

Провадження відкрито за фактом відповідних заяв парламентаріїв. «Повідомляю вам, що ми зареєстрували кримінальні провадження з відповідними номерами, правова кваліфікація – 370, ч. 2. В обох випадках, по обох заявах. Займатися цим буде управління у справах злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів. Це не буде зроблено за два-три дні. Це серйозне розслідування», - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Ради подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів, а саме: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народного фронту») і Борислава Розенблата (фракція «Блоку Петра Порошенка»). 29 червня Луценко також вніс до Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Добкіна (Опозиційний блок).

Також нагадаємо, що раніше в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому було $200 тис. Борислав Розенблат підтвердив факт затримання НАБУ його охоронця. Однак назвав це провокацією і підкреслив, що гроші його підлеглому підкинули.

У ці хвилини відбувається засідання hегламентного комітету Ради щодо знаття недоторканності з Розенблата.

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця, призначався самому нардепу, а також ще одному депутату від фракції «Народного фронту» - Максиму Полякову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: