Генпрокуратура просить для Медяника два місяці арешту

Генпрокуратура просить для Медяника два місяці арешту

Прокуратура підтримує клопотання про взяття Володимира Медяника під варту на 60 днів

Генпрокуратура просить Печерський районний суд Києва заарештувати екс-депутата Верховної Ради Володимира Медяника (фракція Партії регіонів) на 60 днів.

Про це в ході судового засідання сказав прокурор Генпрокуратури Павло Кожухівський, передають Українські новини.

«Прокуратура повністю підтримує клопотання про взяття Володимира Медяника під варту», - сказав він.

Кожухівський зазначив, що в разі якщо Медяника не візьмуть під варту, є ймовірність того, що екс-депутат покине Україну або буде впливати на свідків у даній справі.

Також прокурор зазначив, що слідство зібрало достатньо доказів, щоб підозрювати Медяника в скоєнні інкримінованих йому злочинів.

При цьому Кожухівський підкреслив, що показання свідків вказують на факт надання фінансової допомоги Медяником представникам незаконних збройних формувань в Луганській області.

Сам Медяник заявив, що всі дані прокуратури є неправдивими.

Як повідомлялося, Генпрокуратура затримала Медяника в ході розслідування кримінального провадження колишнього депутата парламенту Олександра Єфремова (ПР).

Медяник підозрюється в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу) і в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР (ст . 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: