Генпрокуратура взялася за предстоятеля московської церкви

Генпрокуратура взялася за предстоятеля московської церкви

В даний час у справі проводяться допити ще ряду важливих осіб, і буде вирішено остаточно питання щодо процесуального статусу Новинського

Генпрокуратура допитала предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія.

Про це в інтерв'ю на 24 каналі розповів генеральний прокурор Юрій Луценко..

За його словами, Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі помічника екс-предстоятеля УПЦ (МП) Володимира митрополита Дробинка.

Це викрадення було виконано за вказівкою колишнього президента Віктора Януковича підлеглими екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

«Ця справа - справа проти Януковича. Так як згідно з даними слідства, саме Янукович дав наказ колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка позбавити волі блаженнійшого Володимира і митрополита Драбинко з метою змусити предстоятеля УПЦ МП скласти свої повноваження на користь наближеного до Януковича особи», - розповів Луценко .

За словами Генпрокурора, у даній справі зібрано масив доказів, допитаний цілий ряд осіб, в тому числі, нинішній предстоятель УПЦ МП.

«Допитаний в тому числі і нинішній предстоятель УПЦ (МП)», - сказав Генпрокурор.

В рамках даного виробництва допитаний як свідок і проведена очна ставка Дробинко з депутатом «Опозиційного блоку» Вадимом Новинським. Він також допускає, що статус Новинського в даному виробництві може бути перекваліфікований зі свідка на підозрюваного.

«Драбинко вказує на моменти, які можуть змінити процесуальний статус свідка народного депутат Новинського», - зазначив Луценко.

Він поінформував, що в даний час у справі проводяться допити ще ряду важливих осіб, і буде вирішено остаточно питання щодо процесуального статусу Новинського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: