Генпрокуратурі довелося вибачатися перед екс-главою Служби зовнішньої розвідки

Генпрокуратурі довелося вибачатися перед екс-главою Служби зовнішньої розвідки
Начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк 

На оприлюднених Генпрокуратурою записах у справі Майдану фігурує не екс-голова Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь

Начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк вибачився перед колишнім головою Служби зовнішньої розвідки Віктором Гвоздем за поширення помилкової інформації щодо нього.

«Мною 2 жовтня 2017 року був проведений брифінг щодо ходу та результатів розслідування окремих злочинів проти Майдану, а також щодо протидії слідству. Під час брифінгу були озвучені прізвища учасників телефонної розмови щодо оформлення дозволів на використання та зберігання зброї, в ході якого продемонстровано розмову Гриняка В. П. та начебто Гвоздя В. І. За результатами додаткової перевірки встановлено, що насправді, співрозмовником був не Гвоздь В. І., а інший високопосадовець, який під час протестних акцій на Майдані займав посаду заступника командира внутрішніх військ», – ідеться в заяві Горбатюка.

Генеральна прокуратура України заявила 2 жовтня, що колишні співробітники МВС Володимир Гриняк, Анатолій Серединський, Ігор Бабич та Сергій Поготов віддавали безпосередні накази «Беркуту» під час розстрілів майданівців у 2014 році.

Доказом цього, за словами начальника департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, є безпосередні свідчення командирів спецпідрозділу «Беркут» та записи телефонних розмов із силовиками під час штурму Майдану 18-19 лютого 2014 року.

Нагадаємо, що у вересні президент Петро Порошенко призначив головою Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка. Божок з травня 2015 до липня 2016 року виконував обов'язки керівника Місії при НАТО. Повноцінного керівника СЗР не було з квітня минулого року.

29 квітня 2017 року президент звільнив Віктора Гвоздя з посади голови Служби зовнішньої розвідки.

 Гвоздь очолював Службу зовнішньої розвідки України від лютого 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: