Генпрокурор назвав диверсіями РФ останні вибухи на складах зі зброєю

Генпрокурор назвав диверсіями РФ останні вибухи на складах зі зброєю

Луценко наголосив, що службова недбалість сприяла диверсіям

Останні випадки вибухів на складах з боєприпасами генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав російськими диверсіями.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Інтер».

Він наголосив, що службова недбалість сприяла таким випадкам.

«Ми схильні вважати, що всі останні вибухи є частиною військових дій Російської Федерації і російських терористів. Ми бачимо повні ознаки диверсій. Заявляю відповідально, що в Балаклії ми встановили переліт через українсько-російський кордон безпілотного літального апарату, який скинув термобаричні заряди, які стали причиною вибуху під Балаклією. Тому це диверсія з боку РФ, яка знищує наш військовий потенціал», — сказав Луценко.

Він зазначив, що Генпрокуратура і Головна військова прокуратура направляли листи на адресу уряду, Міністерства оборони, Генерального штабу, РНБО, якими доносили необхідні, з точки зору прокуратури, заходи, яких необхідно прийняти.

«Коштів виділяється дійсно мало, але навіть вони не всі використовуються. Наприклад, для Калинівки виділили 25 млн грн, але з них використано лише 2,5 млн грн, все інше — на рахунках. Не поспішають. Не поспішають посилювати оборону», — вказав генпрокурор.

Він підкреслив, що в Балаклії величезний склад охороняло 16 співробітників воєнізованої охорони.

«У Калинівці було 17 «вохровцев» «і дві «зенітки». Склад знаходиться в лісі і фактично, як кажуть сьогодні слідчі, є прохідним двором. Контролює там ситуацію цілий один лейтенант СБУ військової контррозвідки, який останній раз у серпні відвідував ці склади», — сказав Луценко.

При цьому Луценко не виключає версію з халатністю службових осіб.

Як повідомляла раніше прес-служба ДСНС, станом на 7 годину ранку на території складу спостерігалася поодинока детонація боєприпасів.

28 вересня було відновлено рух автотранспорту на шляху державного значення Могилів-Подільський – Житомир, залізничного транспорту на перегоні Сосонка – Калинівка та рух потягів.

Всі населені пункти підключені до електропостачання, відновлено їх газопостачання. 

Всі місцеві жителі, евакуйовані через вибухи на військових складах поблизу Калинівки, повернулись до домівок.

Закрито рух повітряного транспорту в радіусі 12 км від м. Калинівка.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: