Генсек ОБСЄ заявив про розкол організації через Україну

Генсек ОБСЄ заявив про розкол організації через Україну
Ламберто Заньєр

Заньєр поскаржився на те, що спостерігачі ОБСЄ не можуть нормально працювати на сході України

Міністри закордонних справ країн – членів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) не змогли дійти згоди щодо заключного комюніке за результатами зустрічі, яка відбувається у Гамбурзі, повідомляє у п'ятницю, 9 грудня, агенція dpa. Найбільш спірним пунктом стало питання воєнного конфлікту в Україні, зазначає агенція.

«ОБСЄ розколота, і цей розкол глибокий», – заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр. За його словами, це особливо стосується питання конфлікту в Україні, хоча й не тільки його.

Крім того, Заньєр поскаржився на те, що спостерігачі ОБСЄ не можуть нормально працювати на сході України, повідомляє агенція AFP. За його словами, йдеться про «проблеми з обома сторонами» конфлікту, але в першу чергу про перешкоди з боку проросійських сепаратистів. Зокрема генсек організації поскаржився, що останні перешкоджають здійсненню моніторингу і збивають безпілотники організації.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр нагадав, що міжнародне співтовариство не збирається миритись із незаконною анексією українського Криму Росією. «Після закінчення холодної війни в 1990 році здавалося, що в Європі питання війни і миру врегульовано раз і назавжди, проте російська анексія Криму повернула це питання на порядок денний», – наголосив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: