Геращенко: екологічна ситуація на Донбасі близька до катастрофи

Геращенко: екологічна ситуація на Донбасі близька до катастрофи
Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко

У разі серйозного пошкодження центральної насосної станції 600 тисяч людей можуть залишитися без води, стверджує віце-спікер Верховної Ради

У разі серйозного пошкодження центральної насосної станції 600 тисяч людей можуть залишитися без води.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Екологічна ситуація на Донбасі близька до катастрофи. Щодня обстрілюються інфраструктурні об'єкти, руйнуються лініі електромереж і водопостачання. Бойовики обстрілюють ДФС. У разі серйозного пошкодження центральної насосної станції 600 тисяч людей можуть залишитися без води. А у разі потрапляння снарядів в цистерни з жидким хлором , десятки кілометрів будуть заражені», -  зазначила Ірина Геращенко під час вільних дебатів в ПАРЄ.

За її словами, катастрофічною також залишається ситуація із затопленими шахтами на окупованих територіях, куди бойовики не допускають міжнародних експертів, готових сприяти відкачці.

«Тому ми апелюємо до всього світу- звернути особливу увагу на екологічну ситуацію на Донбасі, вимагати допуску моніторингових місій на окуповані Донбас і в Крим. І ми просимо світ підтримати ініціативу Украіни про введення миротворчої місії на Донбас», - написала Геращенко.

Нагадаємо, тема екології, можливої техногенної катастрофи на Донбасі буде однією з ключових на засіданні Парламентського Комітету Асоціації Україна-ЄС, який пройде восени в Україні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: