Геращенко назвала «ножем у спину» голосування Білорусі в ООН щодо окупованого Криму

Геращенко назвала «ножем у спину» голосування Білорусі в ООН щодо окупованого Криму
Ірина Геращенко

Наступним буде Мінськ, якщо сьогодні Київ не захистить нашу незалежність, - нардеп

Голосування Білорусі проти проекту резолюції щодо прав людини в окупованому Криму на третьому комітеті ООН минулої ночі є «ножем в спину». Про це під час виступу з трибуни Верховної Ради заявила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

«Позицію Білорусі ми розцінюємо як ніж в спину. Ми дякуємо білоруській стороні за незалежний майданчик у Мінську і ми цінуємо це. Але незалежний майданчик має бути незалежним на всіх позиціях, а не заангажованим грою на одну сторону», – сказала вона.

Геращенко закликала владу Білорусі шанувати право України відстоювати свою незалежність і суверенітет. «І розуміти, що наступним буде Мінськ, якщо сьогодні Київ не захистить нашу незалежність», – додала вона.

Крім того, Геращенко висловила розчарування голосуванням Вірменії і Казахстану, які також виступили проти резолюції. Вона також закликала українських політиків та дипломатів активніше працювати над цією темою і добитися також позитивного голосування за цю резолюцію на Раді безпеки ООН.

Як повідомлялось, за український проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» в Генеральній асамблеї ООН 23 члени організації проголосували«проти», 73 - «за», 76 країн-членів утрималися.

Делегація Росії заявила, що не приймає українську резолюцію і вважає це пустою тратою часу. Російський Крим виявляється не повинен хвилювати Україну. Представники РФ зазначили, що проект представлений державою, нібито, для якої порушення прав людини - норма. Було заявлено про нібито звірства на Донбасі, про так зване насильство проти журналістів, тощо.

Проти резолюції виступили також Сирія, Китай, Білорусь, Венесуела.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: