Герою «Бандитського Петербургу» Пєвцову заборонили в`їзд до Латвії

Герою «Бандитського Петербургу» Пєвцову заборонили в`їзд до Латвії

Відомий російський актор і співак Дмитро Пєвцов внесений до чорного списку Латвії

Про це повідомив директор Московського культурно-ділового центру «Будинок Москви» в Ризі Юрій Сілов.

Пєвцов у листопаді мав виступити на сцені «Будинку Москви» в рамках кінофестивалю «Московська прем'єра в Ризі». «На жаль, під час нашого фестивалю Дмитро Пєвцов зі своєю групою «Картуш» виступити не зможе. 19 і 20 листопада у нас були заплановані його концерти, а також прем'єра його нового художнього фільму. Однак, з незалежних від нас і абсолютно незрозумілих причин, Дмитро Пєвцов потрапив до чорного списку і не зможе приїхати до Латвії, оскільки йому відмовлено в такому праві», - сказав Сілов у інтерв'ю місцевій радіостанції Baltkom.

Представник Дмитра Пєвцова Андрій Вертузаєв підтвердив скасування гастролей артиста в Латвії, проте, за його словами, офіційного повідомлення про внесення його до списку не надходило.

«Я, відповідно, на підставі існуючого договору попросив надати папір, на підставі чого пропонують скасувати концерт, і провести розрахунок за цим договором. Паперу не було надано», - зазначив директор Пєвцова.

В даний час у чорному списку Латвії внесені кілька тисяч іноземців, включно з росіянами. Влітку 2014 року до списку осіб, яким на невизначений термін заборонений в'їзд на територію республіки, були включені співаки Йосип Кобзон, Олег Газманов і Валерія. Пізніше МЗС і МВС Латвії додали в «стоп-лист» акторів Івана Охлобистіна і Михайла Пореченкова, політолога Костянтина Симонова, президента компанії «Газенергострой», голови комісії Громадської Палати РФ з екології та охорони навколишнього середовища Сергія Черніна.

У п'ятницю на конференції «Балтійський форум» в Юрмалі була затримана і депортована з Латвії співробітниця російського інформагентства «Росія сьогодні» Елла Таранова, яка рішенням МВС країни була внесена до чорного списку республіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: