Глава МЗС Канади заявила про необхідність тиску на Росію за анексію Криму

Глава МЗС Канади заявила про необхідність тиску на Росію за анексію Криму
Глава Міністерства закордонних справ Канади Христя Фріланд

Фріланд зазначила, що в Криму спостерігаються серйозні порушення прав людини

Міжнародне співтовариство має продовжувати тиск на Росію за анексію Криму. Про це йдеться в заяві глави Міністерства закордонних справ Канади Христі Фріланд, опублікованому на сайті МЗС.

«Сьогодні трирічна річниця незаконної анексії Росією Криму. Ми рішуче засуджуємо порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Канада неухильно підтримує народ України. Разом міжнародне співтовариство має продовжувати чинити тиск, в тому числі за допомогою економічних санкцій, до тих пір, поки Росія не буде поважати міжнародне право і суверенітет України», - йдеться в заяві.

Також Фріланд зазначила, що в Криму спостерігаються серйозні порушення прав людини, а також перешкоджання роботі міжнародних правозахисних організацій.

«З окупацією Криму почалося жорстоке порушення прав людини, включаючи свободу вираження поглядів та свободу зібрань. Соромно, що Росія перешкоджає доступу в Крим міжнародним правозахисним організаціям, у тому числі місії зі спостереження за правами людини в Україні», - сказала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: