Глава МЗС РФ назвав причину перекидання ракетних комплексів у Калінінград

Глава МЗС РФ назвав причину перекидання ракетних комплексів у Калінінград

РФ перекинула «Іскандер» до кордону з Литвою та Польщею

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що перекидання ракетних комплексів «Іскандер-М» в Калінінградську область була викликана деструктивними діями НАТО. Про це російський міністр сказав в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

«У сформованих умовах Росія стоїть перед необхідністю адаптуватися до мінливої в результаті деструктивних дій НАТО обстановки на континенті, змушена вживати відповідний комплекс заходів в інтересах зміцнення обороноздатності і національної безпеки», — зазначив Лавров.

При цьому він зазначив, що подібні кроки Росія здійснює виключно на власній території, на відміну від США та деяких інших держав, які перекидають війська в сусідні з Росією країни і проводять провокаційні військові демонстрації біля російських кордонів.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков прокоментував заяви Держдепартаменту США про перекидання систем С-400 і комплексів «Іскандер» в Калінінградську область.

Нагадаємо, раніше РФ перекинула «Іскандер» до кордону з Литвою та Польщею. Того ж дня Польща привела збройні сили у бойову готовність через дії Росії.

Латвія у свою чергу посилила спостереження за кордоном із Росією. У НАТО розкритикували перекидання Росією ракетних комплексів під Калінінград.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: