Глава Пентагону: США активно вивчають можливість надання Україні летальної зброї

Глава Пентагону: США активно вивчають можливість надання Україні летальної зброї
Президент Петро Порошенко і Секретар Департаменту оборони США Джеймс Меттіс
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Петро Порошенко і Джеймс Меттіс взяли участь у спільній прес-конференції

Секретар Департаменту оборони Сполучених Штатів Америки (міністр оборони) Джеймс Меттіс заявляє, що у США активно вивчають питання щодо надання Україні оборонного озброєння. Про це Меттіс сказав сьогодні у Києві на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, передає УНІАН.

«Я б також зазначив щодо оборонного летального озброєння: ми активно вивчаємо це», - заявив Меттіс.

Також він додав, що «оборонне озброєння не є провокативним засобом, якщо ви не агресор». «І зрозуміло, що Україна не є агресором. Вона захищає власну територію», - сказав Меттіс. Водночас він висловився за збереження конфіденційності щодо переговорів з Порошенком у цьому питанні.

Окрім того сьогодні, 24 серпня, Порошенко заявив, що обговорив з Меттісом питання розширення оборонних спроможностей України. «Ми дійсно, ще під час мого візиту (до США), домовилися про те, що в нас буде дуже активний діалог щодо забезпечення оборонних можливостей України. Це стосується не тільки і не стільки постачання летального озброєння, а й забезпечення і збільшення оборонних можливостей (Збройних сил України), включаючи і засоби радіоелектронної боротьби, засоби, які збільшують ефективність дій наших Збройних сил в оборонній сфері», - підкреслив глава держави.

«Обговорення цих питань до прийняття остаточного рішення потребує тиші, я сьогодні не хотів би коментувати ці питання, але можу сказати, що обговореннями, нашою дискусією я, як президент України, задоволений», - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося раніше, сенатор-республіканець Джон Маккейн в черговий раз закликав президента Дональда Трампа почати поставки летальних озброєнь Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: