Голова Антикорупційної ініціативи ЄС розповіла, коли Україна зможе побороти корупцію

Голова Антикорупційної ініціативи ЄС розповіла, коли Україна зможе побороти корупцію
Ека Ткешелашвілі - очільниця EUACI, екс-міністерка закордонних справ Грузії

Бюджет Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) в Україні становить майже 16 мільйонів євро на три роки

Глава Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) в Україні Ека Ткешелашвілі розповіла, коли Україна зможе побороти корупцію.

Про це Ткешелашвілі зазначила в інтерв’ю DW.

Ткешелашвілі розповіла, який бюджет і термін дії очолюваної нею ініціативи.

«Бюджет становить майже 16 мільйонів євро на три роки. Після цього ЄС оцінить результати нашої діяльності і вирішить, чи продовжувати нашу місію. Було б добре, якби за ці три роки боротьба з корупцією в Україні йшла б настільки успішно, щоб ця проблема зникла. Однак це доволі нереалістично, оскільки корупція - це явище, яке дуже важко здолати. Гадаю, що, попри відчутні результати, через три роки ми матимемо ще багато роботи. І Євросоюз залишатиметься і надалі поруч з Україною у цій боротьбі», - заявила Ткешелашвілі.

Так, коментуючи ситуацію з високим рівнем корупції в Україні, вона зазначила, що аби побороти корупцію необхідно щоб затвердився новий етичний підхід до неї.

«Я не вірю в теорії про закладену в ДНК нації терпимість до корупції. А коли йдеться про радянську спадщину, то проблема полягала передусім у тому, що суспільство і держава були надто відірвані одне від одного. У Радянському Союзі ніхто не вважав, що дурити систему – це погано. Навпаки, той, хто міг обманути державу, вважався ледь не героєм. Тож аби це змінилося, необхідна зміна поколінь, утвердження нового етичного підходу до корупції. Бо зараз ми не в тій ситуації, коли, дурячи власні державу і систему, ти робиш добру справу», – зазначила вона. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: