Голова фракції БПП: У нас немає війни з Російською Федерацією. Словами кидатись не можна

Голова фракції БПП: У нас немає війни з Російською Федерацією. Словами кидатись не можна

У нас є учасник конфлікту й російські війська, зазаначив Гринів.

Лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів в інтерв'ю «Главком» розповів, що визнання Мінського формату є перемогою української дипломатії, бо Росія стала стороною конфлікту.

«Участь людей у таких форматах, як Мінська група – це дуже складна місія. Із самого початку треба діяти, у тому числі, в умовах відсутності директив. Це дуже специфічний формат. Думаю, для нього краще підходять такі люди, як Кучма, Горбулін, Марчук. Причина виходу Безсмертного з цієї групи і його таких заяв суб'єктивна. Це був не його формат. Суть Мінського процесу буде осмислена з часом. Основне завдання Мінського формату – зупинити масове кровопролиття. До початку Мінського формату, хочу нагадати, позиція Путіна була чітко визначена: «российских ни «зеленых», ни «синихс, никаких «человечков» на Донбассе нет, Украина, чем я могу вам помочь, если это ваше внутреннее дело?». Визнання Мінського формату є перемогою української дипломатії, бо Росія стала стороною конфлікту. Хоча будь-який формат рано чи пізно себе вичерпує», - розповів Гринів.

Він зазначив, що у нас немає війни з Російською Федерацією.

«У нас є учасник конфлікту й російські війська. Словами кидатись теж не можна. Те, щову нас на сході країни йде війна – це точно. Бере в ній участь Російська Федерація? Бере. Залежить від РФ доля цього конфлікту? Залежить. Але ми не перейшли ту межу, коли треба оголошувати стопроцентну мобілізацію. Подивіться на мапу. Колись Ігор Смешко (екс-голова СБУ, - «Главком») у відповідь на питання «як ми маємо перемогти Росію в цій війні?» сказав жорстку фразу: «На мапу подивіться», - зазначив лідер фракції БПП.

Гринів вважає, що не треба доводити ситуацію до масштабної війни з Росією.

«Цей конфлікт треба погасити, і Росія має забратись з української території. Сьогодні вона там поводиться як окупант, не дозволяє цей конфлікт розв'язати так, як він мав би розв'язуватись у будь-якій іншій країні: відновлення суверенітету всіма можливими для держави способами. Без присутності там російських військ Україна вже давно б відновила суверенітет на Донбасі. Російські війська не дають цього зробити, Вони мусять піти. Завдання Мінського формату в тому, щоб зафіксувати, що подальший розвиток ситуації можливий лише за умови виведення російських військ з української території. Глухий кут Мінського формату в тому й полягає, що Росія сьогодні не готова вивести війська з цієї території, як би вона не трактувала дії своїх військ», - вважає Гринів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: