Голова Луганської ОДА: Ми можемо втратити Станицю Луганську

Голова Луганської ОДА: Ми можемо втратити Станицю Луганську

Гарбуз вважає, що на мінських переговорах треба домовлятися не про відведення техніки на кілометр, а про повернення територій під українську юрисдикцію

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вважає, що відведення сил і засобів з боку українських військових на виконання рамкової угоди про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі може спричинити втрату Станиці Луганської.
«Я ще не розумію, як це зробити практично. Тому що відвести на кілометр... У нас Станиця Луганська, якщо ми йдемо на кілометр, ми просто втратимо Станицю Луганську. Я не хотів би втрачати ні сантиметра української землі. Я не вірю, що з їхнього боку (бойовиків – Ред.) буде дотриманий режим тиші, адже щодня триває обстріл», - сказав Гарбуз у коментарі «Радіо Свобода».
На його думку, на мінських переговорах треба домовлятися не про відведення техніки на кілометр, а про повернення територій під українську юрисдикцію.
Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Згідно з документом, передбачається створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі поблизу населених пунктів Золоте, Петрівське і Станиця Луганська, площею не менше 4 кв. км кожен. Контролювати дотримання домовленостей будуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: