Керівник Миколаївщини Савченко обіцяє цього року взятися за підтримку сімей ветеранів АТО

Керівник Миколаївщини Савченко обіцяє цього року взятися за підтримку сімей ветеранів АТО

В 2018 році обласним бюджетом передбачено 32,8 млн. грн. на допомогу і підтримку учасників АТО

Миколаївська обласна державна адміністрація у 2018 році розвиває кілька найважливіших проектів підтримки сімей учасників бойових дій і ветеранів АТО, - повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

«Дуже важливо не залишати родини наших захисників без уваги і турботи. Саме тому з 2016 року в адміністрації ведеться активна робота, спрямована на різнобічну допомогу учасникам АТО. Одна з найважливіших - це забезпечення житлом сімей загиблих і тих, хто отримали інвалідність внаслідок бойових дій на сході країни. У 2017 році квартири отримали 55 сімей, в 2018 році не менше 45 сімей наших воїнів будуть забезпечені житлом за рахунок області», - зазначив Олексій Савченко.

За його словами, в 2018 році обласним бюджетом передбачено 32,8 млн. грн. на допомогу і підтримку учасників АТО.

«Я дав доручення ще в минулому році - забезпечити соціальну допомогу. Це - в числі пріоритетів. З початку 2018 року передбачена щомісячна матеріальна допомога дітям загиблих військовослужбовців в розмірі 1 тис. грн. Дуже важлива програма - оздоровлення дітей, на це в минулому році було витрачено 2,7 млн. грн., В 2018 році область направить на оздоровлення дітей більший бюджет», - розповів Олексій Савченко.

Голова обласної адміністрації зазначив, що в 2017 програмою оздоровлення сімей учасників АТО скористалося 900 сімей. Важливо й те, що діти отримують можливість пройти лікування та оздоровчі процедури в природних заповідниках Буковини та інших регіонах країни, а також 40 дітей з сімей загиблих і поранених військовослужбовців побували на відпочинку в Туреччині. У 2018 року програма оздоровлення дітей сімей учасників АТО буде продовжена.

«Майбутнє наших захисників не повинно бути «туманним», саме тому дуже важливо допомогти воїнам адаптуватися в мирному  середовищі, отримати можливість розвивати свою справу. Зараз ми в адміністрації знайшли можливість виділити 1 млн. грн., на програму підтримки учасників антитерористичної операції, які бажають відкрити власну справу», - розповів Олексій Савченко.

Як повідомлялося раніше, Миколаївська обласна державна адміністрація запровадила програму підтримки учасників антитерористичної операції, яка передбачає виділення 50 тис. грн. на відкриття власної справи учасниками АТО. Крім того, в області створюється проект який буде навчати, в тому числі, учасників АТО, як створювати свій бізнес, - «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: