Голова МЗС Канади – Яценюку: З російською агресією не можна змиритися. Ми стоїмо на боці України

Голова МЗС Канади – Яценюку: З російською агресією не можна змиритися. Ми стоїмо на боці України

Яценюк наголосив, що високо цінує особистий внесок міністра закордонних справ, уряду й народу Канади у те, «щоб Україна стала історією успіху»

Голова МЗС Канади Христина Фріланд на зустрічі з екс-прем’єром України Арсенієм Яценюком заявила, що в ситуації з агресією Росії Оттава залишатиметься на боці України. Про це вона сказала під час робочого візиту лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка до Оттави.  

Про це повідомляє прес-служба політсили, передає «Цензор.НЕТ».

Як відомо, парламент Канади завершив процес ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Україною. Яценюк написав у своєму Facebook: «Парламент Канади завершив процес ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Україною. За таке рішення щойно проголосував Сенат – верхня палата парламенту. Це історична подія».

«Пригадую, як ми вели і завершили переговори два роки тому. Радий бути свідком цього в Оттаві», – написав лідер «Народного фронту».

Також 18 травня під час візиту до Оттави лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд і міністром публічної безпеки Ральфом Гуддейлом.

640x359_01

У рамках такого особливого формату розмови йшлося про міжнародну підтримку України.

Під час зустрічі Арсеній Яценюк зауважив, що високо цінує особистий внесок міністра закордонних справ, уряду й народу Канади у те, «щоб Україна стала історією успіху».

Оскільки з початку наступного року Канада головуватиме у Великій сімці, важливим буде піднімати питання України на цей рівень.

Христина Фріланд наголосила, що і Канада, і Велика сімка розуміють, що «вторгнення в Україну та анексія української території – це питання верховенства права»: «Я була дуже задоволена чути це на зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої сімки від усіх міністрів».

«Це грубе порушення європейських кордонів. І Канада, і наші партнери з Великої сімки розуміють, що це надзвичайно небезпечно для світу. Із цим не можна змиритися. Канада підтримує основи міжнародного порядку, і ми стоїмо на боці України», – запевнила міністр закордонних справ Канади.

Арсеній Яценюк також висловив вдячність за участь Канади в програмі модернізації та тренувань українського війська. «Переконаний, що цей проект буде продовжено», – зазначив лідер «Народного фронту».

Під час робочого візиту до Оттави Арсеній Яценюк також зустрівся з членами парламенту Канади, а також разом із мером Оттави і представниками української та кримськотатарської громади взяв участь у церемонії підняття кримськотатарського прапора біля мерії Оттави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: