Голова «Нафтогазу»: Україна не має технологій для виробництва свого газу

Голова «Нафтогазу»: Україна не має технологій для виробництва свого газу
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв  

Андрій Коболєв пояснив принцип помноження збитків від корупції.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв  запевнив, що енергетична безпека країни значно підвищилася, відколи було вирішено відмовитися від російського газу. Про це він сказав на 14-му форумі YES, що проходить у Києві.

«Багато людей у минулому були підкуплені газом. Це була зручна зброя, щоб тримати Україну на повідку. Політик, який у це вв’язується, стає ручним. Треба, щоб зміна стала невідворотною», – зазначив він.

За словами Коболєва, практика підкупу проросійських сил в Україні була прибрана принаймні у газовому секторі.

Він також пояснив, чому через боротьбу з корупцією прибутки компанії разюче зростають: «Коли я почав працювати, я думав, що крадеться, наприклад, 10%. Але, щоб вкрасти 10% вони марнують 50%».

Голова «Нафтогазу» вважає, що Україна має збільшити видобуток власного газу для страхування від наслідків побудоваи Північного потоку.

«В Україні багато газу, але його дуже важко виробляти. Цю технологію можна купити, але для цього потрібно змінити нормативно-правову базу. Якщо підвищити виробництво, будемо менш уразливими. Якщо зараз побудують «Північний потік», ми будемо в небезпеці», – заявив Коболєв. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: