Голова Станично-Луганської РДА : Розведення сил не відбувається

Російсько-терористичні війська, отримавши якусь вказівку, не висловлюють ніякого бажання для того, щоб виконати розведення сил

Говорити про розведення сил у Станиці Луганській ще рано і недоцільно, оскільки бойовиками не виконується його основна умова — режим тиші. Про це повідомив у ефірі Громадськомуголова Станично-Луганської РДА Юрій Золкін.

За його словами, після прийняття рішення про включення Станиці Луганської в один із пунктів розведення сил, коло селища помічена явна ескалація конфлікту. Золкін зазначив, що логіку бойовиків прослідкувати дуже важко.

«Судячи з усього, російсько-терористичні війська, отримавши якусь вказівку, не висловлюють ніякого бажання для того, щоб виконати розведення сил. Ескалація спостерігається кожної доби. Дні і ночі, коли Станиця жила спокійно, без обстрілів, можливо перерахувати на пальцях», — сказав він.

Він також повідомив, що нещодавно відбувся обстріл Станиці Луганської у денний час — о десятій годині ранку, до чого не був готовий ніхто з мешканців селища.

«Той хто натискав на гашетку цього автоматичного гранатомету, він явно розумів, що хтось із мирних мешканців постраждає. Нажаль так і вийшло — один з місцевих постраждав, але його життю і здоров’ю нічого не загрожує», — сказав він.

Відповідаючи на питання про минулі протести проти відведення українських військових від Станиці Луганської, Золкін зазначив, що таке відбувається через побоювання втрати безпеки і соціальних гарантій, що надає селищу Україна. Також він додав, що певна частина мешканців не готова сприймати відведення українських військ суто морально.

«Станицю Луганську можна охарактеризувати як оголений нерв. Будь-який зовнішній вплив — він сприймається дуже емоційно. Протестують в основному дві групи населення. Перша група — треба чесно визнати, вони ще не встигли полюбити Україну, але вони бояться загубити ті блага, які їм гарантує українська держава. Є і друга частина людей — їх не так багато, але два роки тому їх практично взагалі не було. Це люди, які протягом останніх двох з половиною років підтримували нашу українську армію», — сказав голова Станично-Луганської РДА.

За його переконанням, мешканці селища виступають за контроль над розведенням сил з боку міжнародного миротворчого контингенту.

«Ні в якому разі не російського, звичайно, досвід Грузії всі пам’ятають. Для них все лежить у площині моральній — у неготовності віддавати ту українську землю, за яку пролито кров наших бійців», — додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: