Google звільнила співробітника через заяви про непридатність жінок працювати в IT-сфері

Google звільнила співробітника через заяви про непридатність жінок працювати в IT-сфері

Працівник стверджував, що жінкам важче добитися успіху на технічних і керівних посадах

В американській корпорації Google звільнили співробітника, який поширив серед колег лист, в якому диспропорція між чоловіками і жінками в IT-сфері пояснювалася біологічними причинами, повідомляє Bloomberg.

Автор листа, інженер Google Джеймс Деймор підтвердив по електронній пошті своє звільнення, заявивши, що на даний момент вивчає всі можливі варіанти правового захисту. Деймор у своєму 10-сторінковому листі стверджував, що біологічні відмінності грають роль, тому жінкам важче добитися успіху на технічних і керівних посадах. Лист швидко поширився в компанії і викликал фурор.

У свою чергу, генеральний директор Google Сундар Пічай також відправив лист співробітникам, в якому говориться, що «меморандум» Деймора «порушує етичний Кодекс і просуває шкідливі гендерні стереотипи на робочому місці».

Лист також розкритикувала новий віце-президент Google Даніель Браун, заявивши, що на раді частина співробітників підтримали звільнення Джеймса Деймора, а деякі сказали, що не захочуть з ним більше працювати.

Видання зазначає, що скандал стався у той час, коли міністерство праці США подало судовий позов на Google, звинувачуючи компанію у дискримінації жінок. Корпорація відхиляє всі звинувачення і заявляє, що серед співробітників немає гендерного розриву, в тому числі, і в оплаті праці. Проте, компанія відмовляється надати інформацію про зарплату своїх підлеглих.

Згідно з останнім демографічним звітом компанії, 69% своєї робочої сили і 80% її технічного персоналу становлять чоловіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: