ГПУ порушила справу проти глави «Нафтогазу» через борги «Укрнафти» - ЗМІ

ГПУ порушила справу проти глави «Нафтогазу» через борги «Укрнафти» - ЗМІ

Кримінальне провадження відкрито стосовно бездіяльності Коболєва

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно бездіяльності голови наглядової рада ПАТ «Укрнафта» Андрія Коболєва. Про це «Економічній правді» повідомив співрозмовник у НАК «Нафтогаз України».
«Кримінальне провадження стосовно бездіяльності голови наглядової ради «Укрнафти» Андрія Коболєва внесено сьогодні Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато досудове розслідування», - сказав він.
Раніше депутат від партії «Об'єднання «Самопоміч» Вікторія Войціцька повідомила, що «минулого тижня відправила заяву в ГПУ з приводу бездіяльності Коболєва щодо шахрайського штучного виведення 18 млрд гривень з компанії протягом 2015 року».
Вона також зазначала, що через невиконання своїх службових обов'язків Коболєвим податковий борг «Укрнафти» зріс з 5,11 млрд гривень до 10,6 млрд гривень.
Як відомо, борг компанії сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток. При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.
Чистий збиток «Укрнафти» за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.
ПАТ «Укрнафта» - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній «Приват» Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.
Читайте також матеріал «Главкому» В «Укрнафти» вкрали понад 11 мільярдів. Сліди ведуть до структур Коломойського

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: