Грач розповів про кадрові чистки в Криму: Аксьонова Че Геварою вважали, а він виявився пройдисвітом

Грач розповів про кадрові чистки в Криму: Аксьонова Че Геварою вважали, а він виявився пройдисвітом

На заміну Аксьонову може прийти, як це нині заведено в РФ, силовик

Колишній депутат Верховної Ради від Компартії та екс-голова Верховної Ради Криму Леонід Грач, який зараз мешкає на півострові, прогнозує кадрові чистки у так званій «владі» окупованого Криму. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«На кадрову чистку у Криму, яка вже давно назріла, у Путіна ще є місяць. І він витримає цю паузу, аби позбутися і «прокурора» Поклонської, і Шеремета з його «самообороною», і, думаю, що таке питання стоятиме і щодо Аксьонова. Їх оберуть до Держдуми і скажуть – нумо, хлопці, звільняйте місця. Тим більше, завезення кадрів з материка до Криму та Севастополя йде повним ходом», - зазначив Грач.
Він пояснив, чому Москва направляє до окупованого нею Криму кадри з Росії. «По-перше, дійсно угробили кадри, які були ще два-три роки тому. По-друге, не хочуть довіряти кримським кадрам, які мають потенціал, тому що зневірилися в «аксьонівській» системі. Його Че Геварою назвали, а він виявився пройдисвітом. І таких же пройдисвітів вони попризначали разом із Константиновим (Володимир Константинов – «голова Верховної Ради Криму». – Ред.). Це призвело до того, що представники нашої кримської мафії сидять на управлінських посадах керівників міських та районних підрозділів. І потенційні кадри самі бояться йти в цю м’ясорубку», - розповів Грач.
Крім того, за його словами, зараз ще відбудеться серйозна зачистка в системі кримських МВС, прокуратури, Слідчого комітету. «І привозні кадри діятимуть за принципом «нова мітла по-своєму мете». Цей процес заміни кадрів супроводжуватиметься перерозподілом награбованого – землі, нерухомості і т.д.», - вважає Грач.
Він не виключає, що на заміну Аксьонову може прийти, як це нині заведено в РФ, силовик. «Так, у Росії зараз кадрова мода на колишніх силовиків, яких призначають губернаторами, представниками президента і так далі. Тому, скоріш за все, Путін посадить тут когось з силового оточення. Номером один може бути нинішній начальник ФСБ Криму Віктор Палагін, який добре увійшов у курс справи, знає кримську ситуацію зсередини. Але це буде «андропівський» варіант, коли Андропов, ставши держсекретарем, вважав, що можна паличною дисципліною навести лад. Палицею можна виховувати наш народ, який, на жаль, до цього вже звик, але палицею не можна виховати економіку», - сказав Грач.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: