Гриневич розповіла, хто має карати вчителів за антиукраїнську агітацію

Гриневич розповіла, хто має карати вчителів за антиукраїнську агітацію
Фото nv.ua

Міністр радить батькам найперше звертатися до директора навчального закладу, якщо він не реагує, йти до органів управління освіти

Керівники навчальних закладів мають реагувати на пропаганду сепаратизму й іншу антидержавницьку агітацію з боку вчителів і в разі доведеності таких факті звільняти працівників. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає «Радіо Свобода».

«Я розумію, що тільки самі трудові колективи, керівники навчальних закладів повинні кваліфікувати ті чи інші дії своїх викладачів. Адже ці дії також має бути доведено», – сказала Гриневич.

Тому міністр радить батькам найперше звертатися до директора навчального закладу, якщо він не реагує, йти до органів управління освіти. При цьому Лілія Гриневич визнає, що законодавчо такі моменти повністю не врегульовано.

«Ми звернулися до керівників навчальних закладів, тому що саме вони уповноважені звільняти своїх працівників. І звільнення педагогічних працівників може відбуватися, згідно з Трудовим кодексом, лише у разі скоєння якогось аморального вчинку. Питання: якщо людина піддає сумніву конституційний устрій України, наприклад здійснює антидержавницьку агітацію, ми це можемо вважати аморальною поведінкою? Ніде немає такого роз’яснення», – зазначила вона.

Дізнатися про рекомендації МОН щодо побудови навчального процесу у новому навчальному році можна у статті «Главкома»: «Здрастуй, школо! Всі головні зміни, які чекають на вчителів, школярів і батьків у новому навчальному році».

Про вплив на дітей та дорослих нових рекомендацій Міністерства освіти і науки читайте в інтерв'ю дитячого психолога Катерини Гольцберг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: