Гринів жалкує, що колись був створений проект із назвою «Наша Україна»

Гринів жалкує, що колись був створений проект із назвою «Наша Україна»

Лідер фракції БПП зазначив, що не можна було гратися в перемогу на виборах через проект із такою назвою.

Лідер фракції БПП у верховній Раді Ігор Гринів в інтерв'ю «Главком» розповів, що жаліє про створення проекту «Наша Україна» для перемоги над комуністами, адже витворили нову, значно стійкішу й загрозливішу парадигму для України.

За його словами потрібно повернути і Крим, і Донбас.

«Потрібно. І Крим потрібно повернути. Це може стати нашою національною ідеєю... Хоча, думаю, після всього, що відбулось, після всіх смертей на Донбасі, швидко реінтегрувати його буде важко. Мусить пройти час. І Донбас або стане російським, або повернеться в Україну, але тільки через покоління…… або повертати Донбас потрібно протягом максимум одного-двох років», - вважає Гринів.

Він зазначив, що питання в тому, чи люди на Донбасі будуть відчувати себе українцями.

«Тобто, мова не про відхід від Росії, а саме про питання реінтеграції. Ми говоримо про «ЛНР» і «ДНР», про самовизначення цих двох «етносів», які себе пробують зобразити етносом. «Донецк – это не область, не республика. Донецк – это другая планета». Це формула, яку було вибудовано наприкінці 90-х років. Тоді всі сміялись і вважали, що це такий собі гарний прикол. А потім було створено проект із назвою «Наша Україна». Якщо є «наша», то є і «не наша»? Я зараз усвідомлюю свою відповідальність за це. Не можна було гратися в перемогу на виборах через проект із такою назвою. Ми створили проект для перемоги над комуністами, але витворили нову, значно стійкішу й загрозливішу парадигму для України», -, - зазначив лідер фракції БПП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: