Мешканець Донбасу Лошадкін відсудив в України 2 млн за будинок, який «зруйнувала Росія»

Мешканець Донбасу Лошадкін відсудив в України 2 млн за будинок, який «зруйнувала Росія»
Зруйновані будинки на Донбасі внаслідок обстрілів російських найманців

Мешканець Пісок також може отримати з держбюджету 10 тис. грн на відшкодування моральної шкоди

Печерський районний суд Києва частково задовольнив позов мешканця Пісок Донецької області Ігоря Лошадкіна до держави Україна і постановив стягнути майже 2 млн. грн матеріальної та моральної шкоди, спричиненої в результаті проведення АТО.

Як стало відомо «Главкому», відповідне рішення ухвалено 18 вересня.

Державний бюджет має відшкодувати Лошадкіну 1,8 млн грн за пошкоджений будинок на вулиці Олімпійській в селищі Піски. Суд вважає, що позивач зазнав матеріальних втрат внаслідок терористичного акту.

Крім цього, суд зобов’язав сплатити Лошадкіну 10 тис. грн за завдану моральну шкоду.

Нагадаємо, що мешканець Донбасу з грудня 2016 року судився з Кабінетом міністрів України, Державною казначейською службою України, Антитерористичним центром при Службі безпеки України, Міністерством оборони України, Міністерством внутрішніх справ України, Головним управлінням Національної гвардії України.

За даними ЗМІ, сім’я Ігоря і Олени Лошадкіних влітку 2015 року подала позов проти Росії та України до Європейського суду з прав людини. Як пояснили позивачі, «з Росією судяться, тому що вона зруйнувала їхній будинок і життя, а з Україною, бо та нічого не робить для своїх переселенців».

Як повідомляв «Главком», 15 червня Апеляційний суд Києва погодився з рішенням суду першої інстанції і підтвердив стягнення 6 млн 705 тис. грн з держави Україна на користь сім’ї переселенців, яка втратила будинок у селищі Водяне Донецької області внаслідок бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: