Гройсман таки віджалів 52,2 млн грн на підвищену зарплату депутатам

Гройсман таки віджалів 52,2 млн грн на підвищену зарплату депутатам
Володимир Гройсман

Уряд погодився збільшити на 15,2 млн грн видатки на обслуговування роботи Ради

Кабінет міністрів у доопрацьованому проекті закону №5000 «Про державний бюджет на 2017 рік» врахував пропозицію народних депутатів збільшити фінансування законотворчої діяльності Верховної Ради на 113,8 млн грн. Це випливає з порівняльної таблиці щодо врахування бюджетних висновків парламенту при доопрацюванні проекту держбюджету, опублікованої на сайті Ради.

Так, у таблиці напроти запропонованого бюджетним комітетом пункту «збільшити по загальному фонду видатки споживання за бюджетною програмою «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України» на 113 797,7 тис. грн (з них оплата праці – на 52 512,5 тис. грн)» стоїть позначка «враховано».

Крім того, уряд погодився із пропозицією нардепів збільшити на 15,2 млн грн видатки на обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення роботи Ради та додатково виділити 10,3 млн грн на висвітлення діяльності центрального органу законодавчої влади в ЗМІ та фінансову підтримку парламентських друкованих видань «Голос України» та «Віче».

Як повідомлялося, депутат Верховної Ради Олесь Довгий (депутатська група «Воля народу») задекларував 95 картин XIX–XXI ст., 10 статуй, 11 наручних годинників і 1,5 млн доларів готівкою в 2015 році. Народний депутат з фракції Опозиційного блоку Михайло Добкін серед іншого в декларації вказав ключки для гольфу, винний льох та мільйонний подарунок від батька.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: