Хакери намагалися зламати сайт Офісу президента

Хакери намагалися зламати сайт Офісу президента
Із 18 DDoS-атак переважна більшість була на сайт Офісу президента України

Системою захищеного доступу державних органів до мережі інтернет за тиждень було заблоковано 7908 різних видів атак

Протягом минулого тижня на державні органи в Україні було здійснено 18 DDoS-атак, переважна більшість з яких - на Офіс президента України.

Відповідну інформацію щодо захисту державних інформаційних ресурсів у період з 6 по 12 травня 2020 року оприлюднила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

«Системою захищеного доступу державних органів до мережі інтернет було заблоковано 7908 різних видів атак, 99% з яких - мережеві атаки прикладного рівня. Також було заблоковано 18 DDoS-атак (переважна більшість - на сайти Офісу президента України)», - зазначили в Держспецзв`язку.

Загалом протягом 6-12 травня система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу зафіксувала 10 964 підозрілих подій.

Переважна більшість з них стосується виявлення нестандартних протоколів або подій (45%), спроб мережевого сканування (23%), виявлення мережевого трояна (16%) та спроб отримання прав адміністратора (10%).

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України Cert-Ua у цей період зареєструвала та опрацювала 3207 кіберінцидентів.

Близько 98% опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UАcom. Основна кількість інцидентів стосувалася розповсюдження шкідливого програмного забезпечення (94% від загальної кількості) та фішингу (до 4%).

Раніше СБУ нейтралізувала понад 100 кібератак і завадила хакерам з РФ отримати дані держустанов

Також російські хакери намагаються викрасти інформацію про вакцину проти Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: