Генерал США зробив втішний прогноз для ЗСУ

Генерал США зробив втішний прогноз для ЗСУ
ЗСУ можуть відбити південь країни та обмежити театр військових дій росіян на сході України
фото: Генштаб

За словами Ходжеса, «холодна фаза» війни вигідна тільки Росії

Ситуація на фронті вже значно змінюється на користь України. Про це заявив екскомандувач військ США в Європі Бен Ходжес в інтерв’ю РБК-Україна.

«Я вважаю, що якщо Захід/США продовжать доставляти все обіцяне швидшими темпами, тоді українські сили зможуть відсунути російські війська до лінії 23 лютого до кінця цього року. Ситуація вже значно змінюється на користь України. Я очікую, що активні бойові дії продовжаться і взимку. Україна, ймовірно, захоче продовжувати тиск на російські сили, які, я вважаю, виснажені... І російська система логістики особливо виснажена», – сказав він.

За словами Ходжеса, «холодна фаза» війни вигідна тільки Росії. «Я припускаю, під «холодною фазою» ви маєте на увазі пат з менш активними бойовими діями? Я не думаю, що Україна дозволить або повинна дозволити цьому статися... Це вигідно тільки Росії», – додав екскомандувач військ США.

Він зазначив, що ЗСУ можуть відбити південь країни та обмежити театр військових дій росіян на сході України. «Я впевнений, що вони можуть зробити це, за умови, що ми, Захід, продовжимо доставляти все, що ми пообіцяли. Ключ до цього – більше далекобійної зброї, а також допомога з поліпшенням логістичних мереж всередині України... Можливо, залучити комерційну логістичну компанію з США або Великої Британії?» – сказав він.

Нагадаємо, триває 155-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Основні зусилля противник зосереджує на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: