Ходорковський вже не дає однозначної відповіді, чи Крим потрібно повернути Україні

Ходорковський вже не дає однозначної відповіді, чи Крим потрібно повернути Україні

На думкую опозиціонера, при вирішенні проблеми Криму потрібно враховувати думку суспільства

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський вважає, що питання Криму повинен вирішувати новий уряд РФ, враховуючи думку суспільства. Про це він сказав в інтерв’ю euronews.
При цьому Ходорковський не дав чіткої відповіді на запитання, чи Крим повинен бути повернутий Україні.
«Відразу після захоплення Криму, я виступав в Україні та окреслив свою позицію, що я вважаю це діяння абсолютно незаконним, що, в загальному, так поступати, звичайно, в сучасному світі просто не можна. Проте, те, що трапилося, - трапилося. І сьогодні це проблема на довгі роки. Так, ця проблема є дуже важливою з точки зору України. Так, ця проблема є дуже важливою з точки зору світу. Так, безсумнівно, в Росії ця проблема стала таким собі переломним рубежем, але його вже пройдено. Зараз уряд, який буде вирішувати проблему Криму, має мати на це санкцію від суспільства. І це може статися тільки після перших чесних виборів. Ось чесні вибори пройдуть, уряд отримає мандат від суспільства, і воно буде повинно вирішувати цю проблему. Звичайно, що у мене є якесь своє бачення, але в перехідний період ця проблема вирішена не буде», - сказав Ходорковський.
На прохання журналіста все-таки дати чітку відповідь «так» або «ні» на вищевказане запитання, він зазначив: «Я розумію, що вам, перебуваючи в парадигмі путінської Росії, хотілося б, щоб одна людина прийняла таке рішення. Я ж прихильник іншої Росії - демократичної, в рамках якої жодна людина не може сказати: «Я зроблю так» доти, поки він не отримав на це мандат суспільства».
На його думку, зараз російське суспільство вже набагато менш інтенсивно і набагато більш виважено обговорює проблему Криму. «Існують різні погляди. Зрозуміло, що погляди мої і моїх прихильників базуються на тому, що сама дія було незаконною, вирішення проблеми необхідно, і вирішення це повинно враховувати думку жителів Криму, поза всяким сумнівом, так само, як думка російських громадян і громадян України. Я думаю, що на цьому шляху швидкого рішення не буде, але, тим не менше, воно буде знайдено», - додав Ходорковський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: