Ходорковський запустив проект «Замість Путіна»

Ходорковський запустив проект «Замість Путіна»

Завдання проекту – обрати альтернативного кандидата в президенти РФ

Засновник «Відкритої Росії» Михайло Ходорковський у понеділок, 12 вересня, запустив проект «Замість Путіна», завдання якого – обрати альтернативного кандидата в президенти, який зможе обиратися на виборах 2018 року.
Вже запущено сайт проекту, на якому опубліковано список претендентів на роль альтернативного кандидата. Всі бажаючі зможуть проголосувати за будь-кого з них, а на фінальному етапі журі з урахуванням підсумків голосування обере майбутнього кандидата в президенти. Ходорковський у разі необхідності обіцяє надати підтримку обраному кандидату.
Зараз у списку 13 кандидатів, зокрема опозиціонер Олексій Навальний, мер Єкатеринбурга Євген Ройзман, засновник «Яблука» Григорій Явлінський, голова ПАРНАСу Михайло Касьянов, дочка Бориса Єльцина Тетяна Юмашева, віце-президент Transparency International Олена Панфілова, член політкомітету «Яблука» Лев Шлосберг.
До складу журі зможуть увійти всі бажаючі політики та громадські діячі, в тому числі й члени «Єдиної Росії», розповів РБК керівник «Відкритих виборів» Тимур Валєєв. За його словами, самі кандидати ще не знають, що стали учасниками проекту Ходорковського. «На момент висунення кандидата його думка нас не цікавить. Якщо людина не захоче брати участь у проекті, її можна буде зняти на її ж прохання», – зазначив Валєєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: