Холодницький пообіцяв скоро озвучити прізвища корупціонерів у Адміністрації морських портів

Холодницький пообіцяв скоро озвучити прізвища корупціонерів у Адміністрації морських портів

НАБУ також проводить слідчі дії стосовно чиновників АМПУ і народного депутата Сергія Фаєрмарка

Спеціальна антикорупційна прокуратура скоро озвучить прізвища людей, які очолюють масштабну корупцію в портах через Адміністрацію морських портів України (АМПУ). Про це заявив голова САП Назар Холодницький під час Антикорупційного форуму в Американській торговельній палаті (АСС), повідомляють «Українські новини».

«Ми розслідуємо корупцію в діяльності морських портів. Будуть результати, будуть названі прізвища», – зазначив Холодницький.

За словами голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, Національне антикорупційне бюро України також проводить слідчі дії стосовно чиновників АМПУ і народного депутата Сергія Фаєрмарка. За його словами, ситуація зайшла настільки далеко, що наводити порядок в АМПУ повинен не міністр інфраструктури Володимир Омелян, а правоохоронці.

«Проблема з Адміністрацією портів лежить більше в кримінальної частини, ніж в адміністративній. І тут більше важлива робота НАБУ. Потрібно дочекатися офіційних результатів, все-таки Фаєрмарк депутат «Народного фронту», – зазначив Шабунін.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що він повністю підтримує слідчу роботу НАБУ і САП з наведення порядку в портах. Також він заявив, що обидва правоохоронних органи на сьогодні є лідерами антикорупційної діяльності в Україні.

 «Чемпіони в боротьбі з корупцією це НАБУ і Артем Ситник, САП і Назар Холодницький. Процес йде і є певні тенденції, але роботи ще дуже багато», – уточнив Гундер.

Нагадаємо, минулого тижня НАБУ провело обшуки в приміщеннях АМПУ, квартирі начальника южненської філії АМПУ Максима Широкова і офісах компанії «Ян де Нул Україна». Депутат Сергій Фаєрмарк, якого ЗМІ називають «смотрящим» за портовою галуззю, назвав дії НАБУ погромами.

Фаєрмарк також пригрозив уряду позовами через скасування тендера на днопоглиблення в порту «Південному».

Зазначимо, що Фаєрмарк може бути позбавлений депутатської недоторканності, якщо НАБУ доведе його причетність до корупційних схем в Адміністрації морських портів України.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман прийняв рішення скасувати результати тендеру на днопоглиблення в порту «Південному», так як перемогу в ньому філія АМПУ віддала компанії «Ян де Нул Україна», яка запропонувала найвищу ціну серед всіх учасників. Широков також звинуватив прем'єра в завданні збитку бюджету країни в розмірі 4,7 млн доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: