Холодницький пояснив, чому Онищенка досі не оголосили в розшук

Холодницький пояснив, чому Онищенка досі не оголосили в розшук
slovoidilo.ua

Підозру щодо депутата Олександра Онищенка не підписано

Підозру щодо депутата Олександра Онищенка, якого звинувачують у махінаціях з продажем газу «Укргазвидобування», досі не підписано, що унеможливлює оголошення його в розшук. Про це повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Я передав Генпрокурору в руки підозру щодо Онищенка в той день, коли парламент прийняв по ньому рішення (5 липня). Поки ми добросовісно чекаємо, коли вона буде підписана і нам надійде», - сказав він.

На питання про те, чому може бути затримка, Холодницький пояснив: «Я так розумію, що ще юридичний відділ Генпрокуратури має вивчити цю підозру».

За його словами, лише після того, як підозру буде підписано, Онищенко отримає статус підозрюваного, а отже тоді щодо нього можна буде діяти в межах КПК, в тому числі оголошувати в розшук.

Раніше правоохоронці заявляли, що Онищенко перебуває в Росії. Сам Онищенко наполягав, що готувався до Олімпійських ігор в Європі, хоча пізніше визнав, що після зняття з нього недоторканності й надання згоди на його арешт він не зможе брати участь у змаганнях.

Нагадаємо, 5 липня генпрокурор Юрій Луценко показав журналістам повідомлення про підозру Онищенку і запевнив, що «найближчим часом воно буде підписано в межах закону».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: