Холодницький про справу Онищенка: Це нагадує гру Pokemon Go

Холодницький про справу Онищенка: Це нагадує гру Pokemon Go

Онищенко може легко втекти з Лондона, заявив Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький розраховує в наступний понеділок, 8 серпня, звернутися до суду з проханням примусової доставки або обрання запобіжного заходу в вигляді арешту народному депутату Олександру Онищенку у разі повторної неявки останнього на допит. Про це повідомляє «5 канал».

Холодницький розповів, що повторний виклик Онищенко на допит у якості підозрюваного запланований на 5 серпня.

«Якщо він 5 серпня не з'явиться, то у нас з'являється право, навіть обов'язок, звертатися до суду з клопотанням про обрання запобіжного перетину – утримання під вартою з альтернативою застави в 1 млрд 600 млн грн... Я прогнозую, що десь 8 серпня, в понеділок ми звернемося в суд і буде вже ухвалу суду про примусову доставку його (Онищенко, - ред.) до суду або взагалі обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - сказав керівник САП.

Він пояснив, що таке рішення суду необхідно для звернення в Інтерпол і «застосування заходів міжнародного впливу» повернути А. Онищенко в Україну.

Також керівник САП висловив здивування заявами захисту парламентарія про «творчий підхід до розслідування справи». «Що, підозри будемо пересилати через WhatsApp (месенджер для смартфонів, - ред.), по месенджеру надсилати? Так само теж не можна. Або некомпетентні адвокати, або навмисне знущаються над українською правовою системою», - зазначив Холодницький.

При цьому він підкреслив, що такого роду пропозиції захисту неприпустимими.

Також керівник САП засумнівався в тому, що Онищенко найближчим часом отримає громадянство Великобританії, так це тривала процедура. Він повідомив, що у антикорупційних органів України немає інформації про те, що Онищенко, як він сам заявив, що буде просити політичний притулок у Великобританії. За словами Холодницкого, нардеп прибув до Лондона «через свою дружину, яка є громадянкою Євросоюзу».

Заступник генпрокурора також повідомив, що якщо буде підтверджена інформація про перебування Онищенко у Великобританії, то українське слідство звернеться до правоохоронних органів цієї країни з документами, що підтверджують неполітичний характер розслідування справи та необхідність його екстрадиції.

«У нас є інформація, що в п'ятницю, після свого феєричного виступу на одному з телеканалів, він полетів в іншу країну на другому, не заарештованому літаку... Ми з задоволенням приймемо участь у слідчих діях на території Британії, якщо він за нами надішле цей літак, який ми відразу і заарештуємо. Просто не треба переводити кримінальний процес у фарс і спілкуватися по Скайпу»,- зіронізував керівник САП.

Холодницький додав, що, з урахуванням наявності у побіжного нардепа власного повітряного кошти пересування, місцезнаходження Онищенко змінюється.

«Це нагадує гру в кішки-мишки: «спіймайте мене, якщо зможете». «Покемон-гоу» - новий виток. У п'ятницю вдень він був у Лондоні, а де він був ввечері - я знаю, і він знає, і це не був Лондон. Це була інша країна Європи»,- підсумував керівник САП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: