Холодницький розповів про закриття справи проти кандидата в президенти

Холодницький розповів про закриття справи проти кандидата в президенти

Напередодні нового року детективами САП було закрито більше 30 кримінальних проваджень

Напередодні свят було закрито кримінальні провадження про незаконне збагачення щодо двох нардепів. Один із них уже кандидат у президенти. 

Про це на телеканалі ZIK заявив очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Холодницький зауважив, що напередодні нового року детективами було закрито більше 30 кримінальних проваджень.

«Це було зроблено в передсвяткові дні. У мене це викликало якісь підозри і запитання. Тому на нараді у понеділок я дав вказівку перевірити законність закриття кожного провадження, а також подивитися, які саме провадження було закрито», – заявив очільник САП.

Він додав, що були закриті певні «одіозні провадження».

«Із тих публікацій, які почалися у ЗМІ, а потім це підтвердилося у ЄРДР, були закриті одіозні кримінальні провадження, де мали тривати певні слідчі дії і мало прийматися процесуальне рішення згідно з чинним законодавством», – прокоментував прокурор.

Керівник САП розповів, що напередодні свят було закрито кримінальні провадження про незаконне збагачення щодо двох нардепів. Однак їхні прізвища Холодницький не назвав.

«Один із них уже кандидат у президенти. Не буду називати, хто це, щоб не втягувати у політику. Але кандидат він чи ні, треба перевірити законність закриття провадження. Скажу лише, що це не провладний кандидат. Це людина з «протилежного табору». Також було закрито низку інших проваджень по незаконному збагаченню, по яких у мене є питання. Чому довгий час вони лежали без руху? Склалося таке враження, що в кінці року це зробили «під шумок». Тому кожне провадження буде перевірене, до 8 лютого процесуальні керівники повинні мені доповісти. Почекаємо», – додав Холодницький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: