Хуг пояснив свої слова про присутність росіян на Донбасі

Хуг пояснив свої слова про присутність росіян на Донбасі

«Ми є спостережною місією. Ми не займаємося розслідуваннями», - заявив представник ОБСЄ Олександр Хуг

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг назвав «непорозумінням» поширення у ЗМІ його слів про відсутність доказів російської участі у війні на Донбасі.

У коментарі проекту Радіо Свобода «Радіо Донбас.Реалії» Хуг зазначив, що місія взагалі не робить висновків на основі зібраних нею фактів, а лише фіксує пересування техніки, людей та завдані бойовими діями руйнування.

«Виникло непорозуміння, яке згодом було уточнене, і вже була видана нова версія цієї статті. В принципі, я не можу говорити про наявність або відсутність будь-яких доказів, оскільки місії ОБСЄ в Україні доручено завдання встановлювати та звітувати про факти. Ми не робимо жодних висновків на основі цих фактів, а також не надаємо доказів. Факти викладені в наших звітах говорять самі за себе, особливо ті, про які було згадано в моєму інтерв'ю журналу Foreign Policy», – сказав Хуг.

«Важливо зрозуміти, що ми є спостережною місією. Ми не займаємося розслідуваннями», – додав він.

Нагадаємо, раніше Хуг у своєму інтерв’ю Foreign Policy заявив, що ОБСЄ не побачила прямих доказів російського втручання на сході України. Водночас він підтвердив, що спостерігачі ОБСЄ бачили людей з російськими розпізнавальними знаками, але, на його думку, одяг з такими позначками «можна купити будь-де».

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко висловила сподівання, що така заява Хуга - невдале формулювання, а не усвідомлена позиція.

Нардеп Мустафа Найєм написав у соцмережі, що заява Хуга в інтерв’ю Foreign Policy про те, що представники ОБСЄ «не побачили на сході України прямих доказів російського втручання», є «явною ознакою шизофренії».

Вранці 26 жовтня Найєм повідомив, що в інтерв'ю Хуга на сайті Foreign Policy вже зробили виправлення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: