«Ігри нескорених»: українських військових споряджали спонсори, а не держава

«Ігри нескорених»: українських військових споряджали спонсори, а не держава

Тука заявив, що ветеранів змушували повертати спортивну форму, вручену перед зустріччю із генсеком НАТО

Фото: politeka.net

Заступник міністра Георгій Тука заявив, що бізнесмени і депутати спорядили ветеранів на ігри

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що команду українських військових на «Ігри нескорених» у Канаді споряджали за свої кошти спонсори, а не держава.

«Чи відомо вам, що напередодні урочистого візиту президента на стадіон СКА на тренування «інвіктусів» (нескорених – ред.), на стадіоні працювали солдатики, фарбуючи бруківку і висмикуючи траву з тріщин на асфальті? Чи знаєте ви, спортивну форму, взуття, обладнання (частково) ми покупали разом з бізнесменами і депутатами, а не держава?», - написав Тука у себе на Facebook.

Посадовець також заявив, що під час візиту генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у Київ у липні 2017 року учасникам української команди ігор було видано форму, яку потім ветерани були змушені повернути.

«Чи знаєте ви, що чудову спортивну форму під час прибуття в Київ пана Сталтенбергу (Столтенберга – ред.), хлопчикам видали ... в тимчасове користування: бірки не зрізати! Після церемонії форму здати!», - зазначив він.

Такі інциденти та поведінку щодо військових, які братимуть участь в іграх, Тука назвав проявом «совку».

«Суцільний непереборний совок! Совочище!», - обурився посадовець.

Форма української команди у липні 2017 рокуФорма української команди у липні 2017 року

Форма української команди у вересні 2017 рокуФорма української команди у вересні 2017 року

«Ігри нескорених» (англ. Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані принцем Гаррі.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже у 2017 році «Ігри нескорених» відбудуться у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових візьме у них участь.

Нагадаємо, принц Гаррі зустрівся з українськими військовими на тренуванні із сидячого волейболу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: