Ільмі Умеров втратив свідомість

Ільмі Умеров втратив свідомість

Стан одного з лідерів Меджлісу, якого утримують в психлікарні в Криму суттєво погіршився.

Сьогодні у заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, який перебуває в Сімферопольському психоневрологічному диспансері, різко погіршилося здоров’я. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook донька політв'язня Айше Умерова.

Голова ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв припускає, що у Ільмі Умерова спостерігається загострення гіпертонічної кризи, оскільки йому не дали повноцінно відновити здоров’я в кардіологічному відділенні міської лікарні. «Швидше за все — це гіпоглікемічний шок, пов’язаний з порушенням режиму прийому їжі», — написав Смедляєв на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що їжу Умерову дозволяють передавати два рази на добу, а лікарняну їжу він приймати відмовився.

Нагадаємо, Умеров заявив, що психіатричну експертизу окупаційний суд Криму йому призначив для того, щоб дискредитувати Меджліс кримськотатарського народу.

Щодо Умерова російськими правоохоронними органами в Криму порушено кримінальну справу за ст 280.1 КК Росії (сепаратизм). 19 травня після допиту в кримському управлінні російського ФСБ йому було пред’явлено звинувачення.

Раніше, 12 травня, в його будинку провели обшук, слідчий кримського управління ФСБ Росії вручив йому підписку про невиїзд. Потім слідчі взяли з Ільмі Умерова підписку про нерозголошення матеріалів справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: