Іловайська трагедія: прокурори визнали «окремі помилки» керівництва АТО

Іловайська трагедія: прокурори визнали «окремі помилки» керівництва АТО
Поранені військові під час битви за Іловайськ

За даними слідчих, співвідношення в АТО бойовиків та російських військових з одного боку і ЗСУ з іншого, на момент Іловайська складало 18 до 1

За даними слідчих під час Іловайська були зафіксовані численні випадки дезертирства з лав ЗСУ та окремі помилки керівництва АТО.

Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України.

«Окремі помилки керівництва АТО під час планування та проведення військових операцій, які не перебувають у прямому причинно-наслідковому зв’язку з настанням тяжких наслідків», - пише ГПУ.

В той же час, слідчі зафіксували масові випадки дезертирства українських військових. Крім того, бійців звинувачують у невиконанні наказів вищого керівництва.

«Численні факти дезертирства, самовільного залишення місць несення військової служби та невиконання наказів начальників серед особового складу в українській армії у той період», - пояснює прокуратура.

Як відомо. 14 серпня Генеральна прокуратура оприлюднила результати розслідування Іловайської трагедії. При  цьому  ГПУ офіційно звинуватила Росію у створенні Іловайського котла.

За даними слідчих, співвідношення в АТО бойовиків та російських військових з одного боку і ЗСУ з іншого, на момент Іловайська складало 18 до 1.

Крім того. сліідчі  ГПУ стверджують, що росіяни розстріляли своїх військових, які гарантували вихід сил АТО з-під Іловайська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: