Інцидент з «Белавіа»: в Білорусі заявляють, що в розшифровці переговорів є погрози

Інцидент з «Белавіа»: в Білорусі заявляють, що в розшифровці переговорів є погрози
Літак авіакомпанії «Белавіа», Білорусь

В МЗС Білорусі заявляють, що в розшифровці переговорів екіпажу літака з українським диспетчером є чіткі заяви про загрозу застосування бойової авіації

Прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик заявив, що у них є розшифровка переговорів екіпажу літака «Белавіа», що летів рейсом «Київ – Мінськ» 21 жовтня, з українським диспетчером.

За його словами, в цьому документі є чіткі заяви про загрозу застосування бойової авіації у випадку, якщо літак не повернеться й не прибуде до Києва, передає прес-служба МЗС Білорусі.

«З цієї розмови абсолютно чітко зрозуміло, що ці слова – не ініціатива диспетчера, а вказане конкретне відомство, що віддало такі команди», - йдеться у його повідомленні.

У Білорусі заявили, що українська сторона мала можливість домогтися своїх цілей, не вдаючись до примусових дій щодо повітряного судна.

«На жаль, на згадану ситуацію реакція української сторони абсолютно відсутня. Якщо її не буде і далі, то ми будемо змушені вжити додаткових кроків, аж до опублікування розшифрування переговорів членів екіпажу з українським диспетчером», - пригрозив Мирончик.

Нагадаємо, 21 жовтня літак білоруської авіакомпанії «Белавіа» повернули назад у Київ на вимогу Служби безпеки України. Цю інформацію підтвердили два відомства - «Украерорух» та Міністерство інфраструктури України.

Пізніше блогер та активіст «антимайдану» Армен Мартиросян заявив, що літак «завернули» через нього.

В СБУ повідомили, що літак «Белавіа» було повернуто до аеропорта «Жуляни» (Київ) через те, що СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави.

Міністерство закордонних справ Білорусі же висловило протест у зв'язку з поверненням літака в аеропорт «Жуляни». Мінськ чекає на вибачення від Києва.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: