Інтерни-контрактники показують гірші результати на іспитах в медуніверситетах

Інтерни-контрактники показують гірші результати на іспитах в медуніверситетах

Дехто з контрактників, по суті, купують собі дипломи

Вищі результати на іспитах показують лікарі-інтерни, які навчаються на бюджеті. Про це свідчать дані Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я.
Так, національний показник лікарів-інтернів бюджетної форми навчання склав 83,6%, а контрактників – 78,6%. Не склали іспит 380 інтернів (8,2%), із яких 156 інтернів бюджетної форми навчання та 224 лікарів-інтернів контрактної форми навчання.
Саме цією «тенденцією», власне, експерти пояснюють і перебування на першому місці в антирейтингу вишів, де не склали іспит найбільший відсоток студентів - Київського медичного університету Української асоціації народної медицини. Адже це приватний ВНЗ, і всі 45 інтернів, які складали іспит, що базується на освітньо-професійній програмі підготовки спеціаліста за певною лікарською (провізорською) спеціальністю в інтернатурі, навчались на контрактній формі навчання.
«Я не викладаю, мені важко оцінювати ці результати, але зазвичай більш погані результати показують контрактники, - підтверджує в розмові з «Главкомом» віце-президент Національної академії медичних наук в Україні академік Дмитро Заболотний. – Зазвичай причиною низьких балів стає погане ставлення студентів до навчання».
Схожу думку висловлює й народний депутат, заступник голови комітету ВР з питань охорони здоров’я Олег Мусій. «У ВНЗ, який у переліку «не здав» перебуває на першому місці, усі вчаться за контрактом. Дехто з контрактників, не секрет, по суті, купують собі дипломи. І отаке намагання купити диплом, а не навчатись професії лікаря і призводить до таких результатів у комерціалізованих структурах», – зазначив він.
Більше читайте в матеріалі «Главкому» Пригоди інтернів. Яких медиків навчають в Україні?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: