Іран застерігає США щодо запровадження нових санкцій

Іран застерігає США щодо запровадження нових санкцій

Американські військові бази в регіоні можуть виявитися під загрозою у випадку запровадження санкцій

Тегеран попередив Вашингтон про небезпеку щодо визначення Корпусу стражів ісламської революції (КСІР) терористичним угрупованням.

При цьому американські військові бази в регіоні можуть виявитися під загрозою у випадку запровадження санкцій, повідомляє Reuters.

Керівник КСІР Мохаммад Алі Джафарі заявив: «Як ми говорили і в минулому, якщо будуть схвалені нові американські санкції, то США повинні будуть вивести свої військові бази за межі радіусу в 2 тисячі кілометрів, на якому діють іранські ракети». Також Джафарі озвучив тезу, що нові санкції закриють можливості для майбутнього діалогу із США.

Особливо чіткою була загроза, яку керівник КСІР озвучив щодо американських солдат: «Якщо новини про дурість американського уряду є вірними щодо того, що вони розглядають можливість визнати КСІР терористичною організацією, тоді ми будемо розглядати американську армію так само, як і бойовиків «Ісламської держави».

Корпус стражів ісламської революції є найбільш впливовою силовою структурою як в Ірані, так і за його межами. Низка структур, які пов’язані із КСІР вже перебувають під американськими санкціями. Проте самі стражі поки що залишалися поза межами санкційних списків США. КСІР також відповідає за розвиток ракетної програми Ірану, яка викликає протести і засудження із боку Вашингтону. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: