Іванов був звільнений з посади, бо серйозно образив Путіна, - Deutsche Welle

Іванов був звільнений з посади, бо серйозно образив Путіна, - Deutsche Welle
Фото zn.ua

Новий спецпредставник президента із транспортно-екологічних питань чомусь зберіг своє місце в Раді безпеки

У те, що звільнення Сергія Іванова був повністю добровільним, віриться важко, аж надто сухим було показане по телебаченню прощання глави держави і екс-шефа його апарату і занадто незначну (якщо не сказати - принизливу) посаду запропонували йому натомість. Таку думку висловлює видання Deutsche Welle.

«Іванов очолював Міністерство оборони, був віце-прем'єром і секретарем Радбезу. Російські чиновники - майстри «читати сигнали». Нічого, крім серйозної образи Путіна і справжньої опали, такий відхід зі сцени начебто не передбачає. А значить, по ідеї, і ставитися до звільненого більшість має тепер відповідно», - йдеться у статті.

Разом із тим, видання зазначає, що «в дивовижному кремлівському світі жодна інтрига не буває простою». Новий спецпредставник президента із транспортно-екологічних питань чомусь зберіг своє місце в Раді безпеки. Належність до нього за традиціями бюрократичній ієрархії - теж «сигнал»: людина залишається «в обоймі» чиновників категорії А і в будь-який момент може бути призначена на нову важливу посаду.

«Якщо вірити чуткам, давно циркулюють в Москві, після вересневих виборів до Державної думи Сергій Іванов може змінити на посаді віце-прем'єра, відповідального за ВПК Дмитра Рогозіна, який не раз опинявся в центрі скандалів. Якщо так, то тоді його нинішнє призначення - лише відволікаючий маневр перед чергової кадрової рокіровкою восени», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: