Із Чорногорії екстрадували фігурантку справи Онищенка

Із Чорногорії екстрадували фігурантку справи Онищенка

«18 жовтня громадянка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро», - заявили в ГПУ

Чорногорія екстрадувала в Україну Ірину Мусієнко, яку підозрюють в участі у так званій «газовій схемі» депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України.

«Завершена процедура екстрадиції з Чорногорії до України громадянки України, яка розшукувалася Національним антикорупційним бюро за вчинення у складі злочинної організації фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 млрд грн», - заявили в ГПУ.

За словами речниці генпрокурора Лариси Сарган, йдеться про Ірину Мусієнко, яку у квітні 2017 року затримали в Чорногорії.

Як повідомили в Генпрокуратурі, рішення про видачу Мусієнко Україні ухвалили у вересні 2018 року ГПУ, НАБУ та Міністерство юстиції Чорногорії.

«18 жовтня вказана громадянка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро України», - заявили у відомстві.

Як відомо, 7 квітня 2017 року в Чорногорії затримали українку Ірину Мусієнко, яка підозрюється в участі в так званій «газовій схемі» депутата Олександра Онищенка. Тоді повідомлялося, що в день перших затримань учасників «газових схем», 15 червня 2016 року, Мусієнко залишила територію України.

13 серпня того ж року Мусієнко повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, а постановою детектива НАБУ її було оголошено в розшук.

Серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від «Волі народу» Олександр Онищенко, фігурують близько 20 людей.

Раніше повідомлялося, що депутату-втікачу Олександру Онищенку, якого підозрюють у грошових махінаціях з реалізацією газу і який знаходиться в розшуку, відмовили в наданні дозволу на проживання у німецькому селищі Герцлаке. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: