Ізраїль погодився демонтувати скандальні металодетектори в Єрусалимі

Ізраїль погодився демонтувати скандальні металодетектори в Єрусалимі
Демонтаж металодетекторів в Єрусалимі

Замість металодетекторів Ізраїль встановить біля входу на Храмову гору відеокамери

Ізраїль вирішив прибрати зі входів на єрусалимську Храмову гору металодетектори, які спровокували масові протести.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу.

«Військово-політичний кабінет ухвалив рекомендацію всіх силових структур впровадити заходи безпеки, які базуються на передових технологіях, «розумні перевірки», а також інші засоби замість металодетекторів з тим, щоб забезпечити безпеку відвідувачів, які моляться в Старому місті і на Храмовій горі», - йдеться в повідомленні за підсумками чергового засідання форуму ключових ізраїльських міністрів.

Рамки металошукачів, за даними видання, замінять на відеокамери, які вже змонтовані біля третьої за значимістю святині ісламу, де на руїнах стародавніх єврейських храмів стоять мечеті Аль-Акса і Куббат ас-Сахра.

«До імплементації цього плану ізраїльська поліція посилить свої підрозділи для проведення в разі необхідності додаткових дій з тим, щоб забезпечити безпеку відвідувачів гори», - йдеться в документі.

За даними місцевих ЗМІ, камери мають здатність розпізнавати особу, «виявляти підозрілу поведінку, зокрема спроби пронести зброю і вибухівку».

Нагадаємо, Ізраїль і Йорданія уклали мирний договір у 1994 році. В останні дні у відносинах між двома країнами виникла напруженість після того, як влада Ізраїлю посилила заходи безпеки навколо Храмової гори (Східний Єрусалим), де розташований мусульманський храм - мечеть Аль-Акса. Зазначимо, ця мечеть є третьою святинею ісламу після мечеті Аль-Харам в Мецці і мечеті Пророка в Медіні.

Конфлікт між палестинцями та ізраїльтянами навколо Храмової гори різко загострився 21 липня і призвів до численних жертв – протягом 24 годин загинули щонайменше шестеро людей, сотні людей були поранені.

Протести спалахнули у відповідь на відмову Ізраїлю прибрати металодетектори при вході на Храмову гору.

Лідер Палестини Махмуд Аббас заявив про припинення всіх офіційних контактів з Ізраїлем, поки не будуть скасовані надзвичайні заходи безпеки в Старому місті Єрусалиму.

В ООН закликали вирішити конфлікт в Єрусалимі до п’ятниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: